НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ!

Опубліковано:

20 квітня у всьому світі відзначають Міжнародний день вдячності волонтерам. З цієї нагоди у конференц-залі Рівненської МАН 18 квітня відбулася зустріч школярів з Кузьмою Тетяною Миколаївною, волонтеркою, керівником гуртка «Правознавство», доценткою кафедри міжнародних відносин Рівненського державного гуманітарного університету, кандидатом історичних наук. На зустріч завітали 32 здобувачів освіти з Обласного наукового ліцею в м. Рівне Рівненської обласної ради та Рівненських ліцеї № 19 та № 7 Рівненської міської ради.

У 2014 р. та після повномасштабного вторгнення волонтерський рух в Україні показав усьому світові, що це потужна сила, яка здатна організовувати, об’єднувати, згуртовувати і вирішувати вкрай важливі питання. Завдяки нелегкій праці волонтерів, безліч людей отримують необхідну допомогу під обстрілами у прифронтових зонах і тимчасово окупованих містах.

У рамках заходу відбулися презентація «Не будь байдужим! Волонтерство у моєму житті». Тетяна Миколаївна розповіла про рівненських волонтерів, напрямки волонтерської діяльності, волонтерські ініціативи та проєкти, можливості, проблеми та потреби волонтерів. Крім того, поділилась власним досвідом волонтерської діяльності з 2014 року та розповіла про напрямки допомоги військовим Благодійної організації «Руєвит», членкинею якої вона є. Організація і особисто Тетяна Миколаївна щоденно займаються збором коштів на оптику, дрони, закуповують медикаменти та військове спорядження для захисників, плетуть маскувальні сітки, здають кров пораненим, готують смаколики та відправляють їх на передову тощо. І це лише частинка того, чим щодня займаються рівненські волонтери аби наблизити перемогу, жертвуючи часом, грішми, здоров’ям.

Після завершення заходу всі учасники відвідали Благодійну організацію «ФОНД РУЄВИТ», яка знаходиться на вул. С. Петлюри, 26, де кипіла робота. Учні наживо познайомились з рутинною роботою волонтерів.

20 квітня у День вдячності волонтерам людство висловлює щиру подяку усім, хто знаходить у собі сили, відвагу та наснагу здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість. Дякуємо Благодійній організації «Фонд Руєвит» і особисто Тетяні Миколаївні за значний  внесок у розвиток волонтерського руху, особистий внесок у перемогу, за активну громадянську позицію, патріотизм, щире серце, відданість Україні.

Щиро вітаємо усіх волонтерів зі святом! Разом – неодмінно переможемо!

Юлія ШОКАЛО,

завідувачка гуманітарним відділом

Рівненської МАН