14 березня – День Українського Добровольця

Опубліковано:

Відзначення Дня Українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану Незалежності у Києві, одразу ж після завершення буремних подій, пов’язаних з Революцією Гідності, на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, які почали підготовку до участі у боротьбі за територіальну цілісність України.

Рішення щодо відзначення цього дня було прийнято Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822 «Про встановлення Дня українського добровольця». Це було зроблено з метою зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

У цей день українці вшановують мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Схиляємо у скорботі свої голови в пам’ять про тих добровольців та воїнів, які полягли на полі бою й не повернулись додому, до рідних домівок, до своїх батьків, матерів, коханих та дітей. Вони врятували нашу батьківщину від ворога, дали можливість нашій державі рухатись по шляху інтегрування в Європейську спільноту та день за днем перетворювати Україну у заможну, процвітаючу країну.

Вічна слава героям, які полягли за Україну!  Герої не вмирають!

Подвиг українських добровольців житиме у віках!

Сердечно вітаємо з цим днем УСІХ ДОБРОВОЛЬЦІВ УКРАЇНИ, людей із гарячими та хоробрими серцями, високим почуттям обов’язку та синівською любов’ю до своєї Вітчизни.

Дякуємо за Ваш подвиг, готовність віддати своє життя заради незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Бажаємо Вам у цей день міцного здоров’я, витримки, мужності та віри у ПЕРЕМОГУ.

Нехай Господь Бог береже Вас від ворожої кулі.

Олександр МАЗУР