На Рівненщині завершився ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України

Опубліковано:

У суботу, 16 лютого 2019 року, відбулася завершальна частина ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України – власне, захист наукових робіт. 695 учасників конкурсу представили на розсуд журі 746 наукових і творчих досліджень.

Варто зауважити: більше десяти років навчальні корпуси та аудиторії для конкурсу-захисту люб’язно надає Національний університет водного господарства та природокористування. Так було і цьогоріч. Користуючись нагодою, дирекція Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, педагогічний та учнівський колективи щиро дякують ректорату університету, директорам навчально-наукових інститутів, викладачам і працівникам закладу за розуміння, сприяння і підтримку.

З напутнім словом і найкращими побажаннями до юних науковців та їх керівників звернулися: Ольга Дмитрівна Ладюк, заступник начальника, начальник відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, кандидат економічних наук, академік Академії економічних наук України; Наталія Борисівна Савіна, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, доктор економічних наук, академік  Академії економічних наук України, професор Національного університету водного господарства та природокористування; Алла Леонідівна Черній, ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат політичних наук, доцент, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівненської обласної ради; Сергій Володимирович Павлов, проректор з наукової роботи Вінницького Національного технічного університету, доктор технічних наук, професор, віцепрезидент Вінницької Малої академії наук; Наталія Миколаївна Мединська, проректор з навчально-методичної роботи, доктор філологічних наук, професор кафедри української мови та літератури Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. акад. С. Дем’янчука; Олександр Анатолійович Андрєєв, директор Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, Заслужений працівник освіти і науки.

А далі розпочався захист юними науковцями Рівненщини науково-дослідницьких робіт. Старшокласники захищали свої наукові дослідження і творчі доробки перед журі конкурсу. У цьому році до його роботи було залучено 25 докторів наук, 105 кандидатів наук, 5 викладачів і старших викладачів  із Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненського державного гуманітарного університету, Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені акад. Степана Дем’янчука та Національного університету «Острозька академія», 4 спеціалістів з інших установ.

Захист у кожній із наукових секцій тривав упродовж кількох годин. 60 старшокласників у 62 секціях вибороли І місця. Половина юних науковців посіли ІІ та ІІІ місця.

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України завершено. Попереду – ІІІ етап конкурсу: тих, хто виборов І (перші) місця, чекає наполеглива і клопітка, але вкрай необхідна підготовка, аби повернутися зі столиці з перемогою.

Особистою і загальнокомандною!

Київ із нетерпінням чекає юних науковців Рівненщини!

То ж нових перемог усім нам!

До зустрічі на Підсумковій сесії РМАНУМ 16 травня 2019 року у Рівненському академічному українському музично-драматичному театрі!

Олександр Мазур,

заступник директора

з навчально-методичної роботи

Рівненської Малої академії наук учнівської молоді