Визначення вмісту ціанідної кислоти у насінні фруктових рослин

Опубліковано:
Image

Навчальний заклад: Опорний заклад «Малошпаківський ліцей Дядьковицької сільської ради Рівненського району Рівненської області»

Автор: Попова Вікторія Георгіївна

Відділення: Хімія та біологія

Секція: Органічна хімія та біохімія

Область: Рівненська

Опис:

Суть дослідницької роботи полягає у тому, щоб експериментально виділити ціанідну кислоту з насіння фруктових рослин та продуктів на їх основі перегонкою з водяною парою, провести якісне та кількісне визначення ціанід-йонів. Використавши мікрокристалічну реакцію та реакцію з утворення берлінської блакиті, ми виявили йони ціанідної кислоти в дистилятах, отриманих при перегонці насіння мигдалю, абрикосів, яблук, вишень, слив. Провівши титрування 0,1н розчином аргентум нітрату, визначили вміст ціанідної кислоти у 100г досліджуваного матеріалу. Проаналізувавши всі результати дослідження, ми зробили висновок що ціанідна кислота утворюється при споживанні насіння досліджуваних рослин; великий вміст ціанідної кислоти у насінні абрикосів, яблук, вишень, тому потрібно бути обачним при їх використанні з метою профілактики онкологічних захворювань; компоти, наливки, а також плоди, які до них входять, не містять ціанід-йонів.

НАПИСАТИ АВТОРУ

ВІРТУАЛЬНИЙ ПОСТЕР