Конференція – крок до самопрояву

Опубліковано:

11-12 квітня відбулася ІV Всеукраїнська науково-практична конференція студентів та обдарованої молоді «Новини науки: дослідження, наукові відкриття, інноваційні технології», яку проводив Комунальний заклад вищої освіти «Рівненська медична академія» Рівненської обласної ради. Оксана Вікторівна Штрімайтіс, проректор з наукової роботи Рівненської медичної академії зазначила, що у цьогорічній конференції активну участь приймають вихованці Малих академій наук Рівненської, Волинської, Івано-Франківської та Львівської областей. Дійсні члени і вихованці Рівненської Малої академії наук учнівської молоді представили свої доповіді у трьох секційних напрямках. У секції  «Медицина. Фармація. Фізична реабілітація» представили результати своїх наукових проєктів  Дарина Родзяк – «Порівняльний аналіз психічних станів підлітків, що перебувають в умовах війни та умовах мирного життя»; Марина Мельник – «Фітонциди, як потенційний інструмент у профілактиці та лікуванні алергій спричинених пліснявими грибами: медичні аспекти та перспективи дослідження»; Анна Кулакевич – «Вплив соціальних медіа на виникнення розладів харчової поведінки у підлітків»; Софія Ткач – «Вивчення стану патологій щитоподібної залози серед населення Володимирецької ТГ Рівненської області та їх профілактика» та Марія Кучерук – «Особливості фізіологічних показників, їх функціональних проявів у осіб з хребетно спинномозковою бойовою травмою та їх зміни в результаті реабілітації».

У природничо-прикладному напряму доповідь представила вихованка РМАНУМ, учениця Костопільського ліцею № 4 Єлизавета Крот – «Асиметрія півкуль головного мозку». У секції суспільно-гуманітарного напряму зі своїми науковими доповідями виступили вихованці РМАНУМ  Ніна Полюхович із темою «Ментальне здоров’я як важлива соціальна складова в умовах воєнного часу»; Анастасія Рабешко із темою «Вплив емоційного вигорання на професійну адаптацію новопризначених педагогів під час війни» та Габріелла Северин із темою «Проблема підвищення рівня тривожності в підлітковому віці під час воєнного стану». 

Під час конференції юні дослідники-манівці змогли доєднатися до обговорення доповідей студентів медичних закладів вищої освіти, а також прийняти участь у традиційному розіграші призів від спонсорів конференції. Дякуємо усім учасникам конференції та їх науковим керівникам за активність та демонстрацію високого рівня наукових досліджень у питаннях психологічної, медико-біологічної та суспільно-гуманітарної проблематики сьогодення.

Анеліна Данчук, методист відділень хімії та біології, екології та аграрних наук РМАНУМ