РМАНУМ: науково-практична конференція «Пріоритети й інноваційні прориви в розвитку сучасної економіки та суспільного життя»

Опубліковано:

Щорічно, в третю суботу вересня в Україні відзначають професійне свято – День винахідника і раціоналізатора. Рівненська Мала академія наук учнівської молоді спільно з Рівненською обласною організацією ТВР України долучилися до відзначення цієї події. Сьогодні, 13 вересня 2018 року, у конференц-залі Рівненського Будинку вчених зібралися усі, хто причетний до винахідництва і новаторства.

З вітальним словом виступили Тамара Павлівна Афанасенко, голова Рівненської обласної організації ТВР, та Олександр Анатолійович Андрєєв, директор Рівненської Малої академії наук учнівської молоді.

Про свої винаходи та розробки розповів Заслужений винахідник України Віктор Антонович Бернацький. Керівник гуртка «Практичне винахідництво» Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Ярослав Анатолійович Боровий разом зі своїми вихованцями Максимом Свистуном та Володимиром Ковбою розповіли про розробки, які вони втілюють у життя на заняттях гуртка.

Приємно, що на святі були присутні також представники сфери бізнесу – директор інноваційної фірми  «ЕЛ-ПО» В.М. Рогов та В.М. Красінський, директор фірми «Електрозахист».

Активно долучилися до святкування студенти Рівненського економіко-технологічного коледжу та викладачі Національного університету водного господарства і природокористування – Д.М. Ричко, Ю.О. Степасюк, М.В. Бляшина.

Наполегливість і завзятість винахідників та раціоналізаторів Рівненщини служать вирішенню актуальних проблем науки і техніки, роблять ефективнішою національну економіку. Де був би світ без винаходів? Чи можна уявити інновації без ідеї? В основі великих звершень є завжди найкращі ідеї, але, перш за все, є хтось, хто в змозі дати кращу їх інтерпретацію і зробити їх матеріальною та доступною дійсністю. Віримо, що творча енергія українських винахідників буде сприяти поліпшенню життя наших громадян і підняттю міжнародного авторитету України як держави з потужним інтелектуальним потенціалом.

Міцного здоров’я, невичерпного натхнення, прагнення до пізнання незвіданого і нових відкриттів усім, хто причетний до винахідництва та раціоналізаторства!

Антоніна Дяденчук,

методист відділення технічних наук