На Рівненщині завершився ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України

Опубліковано:

У суботу, 17 лютого 2018 року, відбулася заключна частина ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України – власне, захист наукових робіт. 665 учасників конкурсу представили на розсуд журі 753 наукові та творчі дослідження.
Як і у попередні роки, навчальні корпуси та аудиторії для конкурсу-захисту люб’язно надав Національний університет водного господарства та природокористування, за що дирекція Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, педагогічний та учнівський колективи щиро дякують ректорату університету, директорам навчально-наукових інститутів, викладачам та працівникам закладу.
Перед юними науковцями виступили: Юрій Михайлович Нілабович, начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку Рівненської обласної ради; Олег Миколайович Пекарський, заступник начальника, начальник відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації; Наталія Борисівна Савіна, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, доктор економічних наук, академік Академії економічних наук України, професор Національного університету водного господарства та природокористування; Олександр Анатолійович Андрєєв, директор Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, Заслужений працівник освіти і науки.
А далі розпочався захист юними науковцями Рівненщини науково-дослідницьких робіт. Старшокласники захищали свої наукові і творчі доробки перед журі конкурсу, до роботи якого було залучено 19 докторів наук, 104 кандидати наук, 8 викладачів і старших викладачів із Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненського державного гуманітарного університету, Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені акад. Степана Дем’янчука та Національного університету «Острозька академія», 3 спеціалісти з інших установ.
Залежно від кількості учасників захист у кожній із наукових секцій тривав упродовж кількох годин. 56 старшокласників у 62 секціях вибороли І місця. Половина юних науковців посіли ІІ та ІІІ місця.
ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України успішно завершено. Попереду – підготовка переможців до участі у ІІІ етапі конкурсу: серйозна, наполеглива і клопітка, але вкрай необхідна, аби повернутися зі столиці з перемогою.
Особистою і загальнокомандною!
Київ із нетерпінням чекає!
То ж нових перемог усім нам!

Олександр Мазур,
заступник директора
з навчально-методичної роботи